Ankara Peyzaj ve Profesyonel Bahçe Bakım İşleri
Çim Biçme

Çim Biçme

Daha fazlası için İnstagram hesabımızdan bizi takip edin

Çim Biçme

 

Ankara Bahçe Bakım olarak hizmetlerimiz arasında bulunan Çim Biçme hakkında merak edilenleri bu yazımızda anlatmaya çalıştık.

Öncelikle çim biçme hakkında genel bir tanımlama yapmak gerekirse; Çim Biçme Uygulamaları peyzaj ile hedeflediğimiz alanın alt yapısıdır diyebiliriz. 

Çim ekim işlemi tamamlandıktan sonra süreye bağlı olarak yeni çimler çıkmaya başlar. Bu süreçte toprağın fiziksel yapısında da değişiklikler olmaya başlar. Çim çıkarken toprağı kabartır ve boylanan çimlerimizin biçilme zamanı gelmiş demektir.

 

Uzayan Çimin Biçilmesi

Çimin uzama sürecinde toprağı kabartması uzayan çimin biçilmesi öncesinde toprağın düzleştirilmesini zorunlu kılar. 

Bir silindir yardımıyla toprak düzleştirilir. Böylelikle uzayan çimin yarattığı topraktaki kabarma giderilmiş olur ve toprak yerine oturur. Çimin kökleri ile toprağın teması sıkıştırılır.

Bu işlem sayesinde çimin köklerini toprakla sıkıştırmış olduğumuzdan çimin kökleri topraktan ayrılmaz. 

Silindir ile toprağı düzleştirmemizden sonraki iki gün çimi normal düzeyde sulamamız gerekir. Ve artık ilk çim biçme aşamasına geçebiliriz.

 

Çim Biçme Ölçüsü

Uzayan çimin biçme zamanı boy uzunluğundan anlaşılır. Yaklaşık olarak çimin boyu 7 - 8 cm’ye ulaştığında çim biçme zamanı gelmiş demektir.

Çimin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için önemli husulardan biri boy uzunluğunu takip ederek vaktinde çim biçme uygulaması yapmaktır.

Çim biçme işleminde dikkat edilecek bir diğer husus ise ne kadar uzunluk bırakılacağıdır. Yani uzayan çimin biçildikten sonra ne kadar uzunluğu olacağıda önemlidir.

Yaklaşık yedi - sekiz cm’ye ulaşan çimin biçildikten sonra beş - altı cm’ye ulaşması önemlidir. 

Çim biçme işlemi sonucunda güzel bir görüntü ve sağlıklı çim görüntüsünü elde etmek için 5-6 cm uzunluğunda çim bırakmak oldukça önemli bir husustur.

 

Çim Biçmede Bıçağın Önemi

Çim biçmenin önemli aşamalarından bir diğeride bıçak seçimidir. Çim biçme uygulamasında kullanacağımız makine yada biçme aletinin keskin bıçağının olması çim sağlığı ve gelişimi için de önem teşkil etmektedir.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte üretilen yeni nesil çim biçme makinaları çok büyük kolaylık sağlıyor.  Zahmetsiz ve pratik bir şekilde çim biçme uygulamasını gerçekleştirmek için teknoloijinin bu son ürünlerini tercih etmenizi öneririz.

Geçmiş dönemlerden günümüze ulaşan çim biçme makasları gibi kas gücüne dayalı çim biçme yöntemini önermediğimizi belirtmek isteriz. 

Ankara Bahçe Bakım olarak yanınızdayız. Her zaman sorularınızı bize yazabilir, iletişim numaralarımızdan irtibat kurarak destek alabilirsiniz.

Daha fazlası için İnstagram hesabımızdan bizi takip edin