Ankara Peyzaj ve Profesyonel Bahçe Bakım İşleri
Bahçe İlaçlama

Bahçe İlaçlama

Daha fazlası için İnstagram hesabımızdan bizi takip edin

Bahçe İlaçlama

İçeriğinde kimyasal maddelerin bulunduğu peptisit diye de adlandırılan kimyasal ilaçlar ile yapılan mücadele geleneksel olan bahçe ilaçlama yöntemidir. Bahçe ilaçlama da geçmişten günümüze gelen bu yöntem kimyasal kullanımına dayalıdır diyebiliriz.

Günümüzde organik tarımın gelişmesi ve sonuçlarındaki gözle görülür fark üzerine bu yöne doğru değişim yaşanmaktadır. 

Bahçe ilaçma yöntemlerinden geleneksel olan kimyasal ilaç kullanımı, modern tarım tekniği de denilen Organik Tarım tercihi ile kimyasallardan hızla ulaklaşıldığını bizlere göstermektedir.

Bahçe İlaçlama Ne Zaman Yapılır?

Bahçe ilaçlamada ziari ilaçlardan yararlanmayı planlıyorsanız, ilaçlama yapacağınız dönem çok önem teşkil etmektedir. Bahçe ilaçlama dönemi mevsim koşullarına göre belirlenmektedir. 

Bahçenizdeki canlıların zararlıardan kurtulabilmesi ve gelişimlerini sağlıkla devam ettirebilmesi için İlkbahar, Yaz ve Sonbahar aylarını tercih etmenizde büyük fayda vardır.

Özellikle rüzgarlı havalarda bahçe ilaçlama yapmamanızı öneriyoruz. Zira yapacağınız bahçe ilaçlamanın boşa giden bir çaba olmasını istemezsiniz.

Ayrıca öğle saatleri, yağmur öncesi ve yağmur sonrası yine ilaçlama yapmak için uygun zaman dilimi değildir.

Ağaç ilaçlama, meyve ağacı ilaçlama, bahçenizdeki süs bitkilerinin ilaçlanması vs çeşitli ihtiyaçlarınız söz konusu olabilir. Belirli dönemlerde yapılabilen ilaçlama ile bitkilerinizin sağlıklı gelişmesine yapılan en önemli katkıdır. Bu kapsamda öncelikle organik ilaçlama yöntemlerini kullanmanızı öneririz.

Meyve ağacı ilaçlamada meyve ağaçlarına özel ilaçlar bulunmaktadır. Öncesinde toksit olmayan ev yapımı ilaçlarla sadece zararlı canlıları hedef almış olursunuz. Faydalı canlıların yaşamlarını devam etmelerine katkı sağlamış olursunuz. Bunun sonucunda meyve ağacı, çiçekler, süs bitkileri gibi bahçenizde bulunan bitkilerin sağlıklı yaşamlarına artı bir fayda katkış olursunuz.

Bahçe İlaçlama Nasıl Yapılır ? 

Bahçe ilaçlaması yapılırken sadece bir bölüm ilaçlanmamalıdır. İlaç yapılmayan bölümdeki zararlı canlıların ilaçlama yapılan bölüme kısa sürede ulaşması mümkündür. Dolayısıyla ilaçlamanın etkisi kısa sürede bitecektir. Bu nedenle bahçenin tamamı ilaçlanmalıdır.

Bahçenizdeki tespit ettiğiniz zararlı canlılara yönelik ilaçlama yapılması çok önemlidir. Dolayısıyla kullanılacak ilaç türü doğru tespit edilmeli ve uygulanmalıdır. Aksi halde faydalı canlılarında yok olmasına sebebiyet verilebilir.

Açık alanda ilaçlama yapılacak ise bunun yorucu ve zor olduğu belirtmek isteriz. Uygulanacak ilacın tespit edilmesi de bir o kadar önemlidir. Bir sonraki aşama ise ilacın karışım miktarıdır. Bu aşamaya kadar tüm işlem birer uzmanlık gerektirmektedir.

Bahçe İlaçlama Ekipmanları Nelerdir?

Bahçe ilaçlaması yaparken en önemli ekipman, ilacı bahçeye püskürtmek için kullanılan ve pompa görevi gören ilaçlama makinasıdır.

Piyasada bir çok ilaçlama pompası modeli bulunmaktadır. Benzinli ilaçlama pompası, hava soğutmalı ilaçlama pompası, elle sıkılan ilaçlama pompası gibi birçok model bulunmaktadır.

Bahçe ilaçlama uzman bilgisi ve profesyonel uygulama gerektirmektedir. Aksi halde başarılı sonuç elde etmek mümkün olmayacaktır.

Korkmaz Peyzaj olarak Ankara Bahçe Bakımında profesyonel hizmet sunmaktayız. Bahçe ilaçlama, meyve ağacı ilaçlama, bahçe sinek ilaçlama, bahçe pire ilaçlama, çeşitli türlerdeki ağaç ilaçlama, ağaç kurdu ilaçlaması gibi bir çok hizmeti uzman ekibimizden güvenle alabilirsiniz.

Daha fazlası için İnstagram hesabımızdan bizi takip edin