Ankara Peyzaj ve Profesyonel Bahçe Bakım İşleri
Rulo Çim

Rulo Çim

Daha fazlası için İnstagram hesabımızdan bizi takip edin

Rulo çim bir alana dikilmeden önce köklerinin özenle ekilip o bölgenin kökleriyle kesilip rulo haline getirilmesi ve başka bir alana serilmeye hazırlanmasıyla oluşan çimin hazırlanmasıdır. Özellikle sıcak aylarda çim ekiminin risk altında olduğu dönemlerde hazır çim çok yaygındır.

Hazır çim olarak da bilinen kıvırcık çim yılın her ayı uygulama periyodu genişliği ile uygulama imkanı sağlayan bir yöntemdir. Hazırlanan toprağa bu serme yönteminde uygun zemin çalışması ve uygun özelliklere sahip rulo çimi seçimi önemli kriterlerdir.

Hazır çimlerin güzel bir özelliği, onları yılın hemen her zamanında bahçenize ekebilmenizdir. Rulo çimi sadece karda ve donmuş zeminde kullanırsanız büyümeyeceğini unutmamalısınız. Bu nedenle bahçenize sonbahar ve ilkbahar aylarında hazır çim ruloları uygularsanız, bahçe koşullarına uygun bir tür ise sağlıklı bir şekilde yetiştirebilirsiniz.

Rulo Çim Uygulanması Nasıl Yapılmalı?

Rulo çim uygulamasında ilk olarak, çimleri dikeceğiniz alanın en az bir hafta önce düzgün olduğundan emin olmalısınız. Bunun için hazır rulo çim dikeceğiniz alanın sınırlarını belirleyin ve bu aralıklar içinde ölçün. Daha sonra bölgedeki taşları ve çıkıntılı yüzeyleri düzleştirebilirsiniz. Toprağın ekime hazır olmasını sağlamak için ara sıra havalandırma da kullanabilirsiniz.

Hazır kıvırcık çim ektiğiniz gün rüzgar ve yağmur olmamasına dikkat etmelisiniz. Sınırlı alanınıza bahçe yapısına uygun bir çim rulosu serdikten sonra üzerine basıp sulayarak toprakla uyumlu hale getirebilirsiniz. Çimleri serdikten sonra hafta içi sabah ve akşam çimlerinizi bol bol sulamanın faydalı olduğunu unutmayınız.

Rulo Çim Bakımı

Hazır rulo çim uygulaması bahçenizde keyifli bir atmosfer yaratmanız için pratik bir çözüm olacaktır. Ayrıca doğal olarak filizlenen kıvırcık çimlerin bakımı da çok kolaydır. Çimleri en az bir hafta uyguladıktan hemen sonra fıskiye olarak sulamalısınız. Bu sadece çimi beslemekle kalmayacak, aynı zamanda rulonun bahçe toprağına bağlanmasına da yardımcı olacaktır. Bu işlemi dikkatli bir şekilde takip etmek için bir hafta sonra kenarlarından kıvırcık çimleri çıkararak köklerin yayılmasını kontrol edebilirsiniz.

Yuvarlanan çimleri toprakla birleştirme sürecinde yoğun sulama nedeniyle şişen ve dağınık hale gelen alanlar fark edebilirsiniz. Bu noktada bu bölgeleri ayaklarınız ya da merdaneleriniz ile düzleştirebilirsiniz. Ancak bunun dışında ilk haftalarda gerekmedikçe üzerine basmamak daha sağlıklıdır.

Daha fazlası için İnstagram hesabımızdan bizi takip edin