Ankara Peyzaj ve Profesyonel Bahçe Bakım İşleri
Herbisit Uygulamaları

Herbisit Uygulamaları

Daha fazlası için İnstagram hesabımızdan bizi takip edin

Herbisit uygulamaları yabancı otları kontrol etmek amaçlı kullanılır. Herbisitler, yaygın olarak kullanılan insektisitler olarak bilinir. Yabancı otları kontrol etmek için kullanılan herbisit ilaçların da bazı yan etkileri vardır. Herbisitler, yabani otları kontrol etmek için yaygın olarak kullanılmaktadır. Yabani otların büyümesini engelleyen kimyasal bir ilaç olan bir herbisittir. Herbisitlerin bitkiler üzerinde öldürücü etkisi vardır. Herbisit kelimesi aynı zamanda öldürücü anlamına da gelmektedir.

Yabancı otları yakmanın en uygun maliyetli yöntemi olduğu için herbisit tercih edilir. Herbisitler yaprak deformasyonlarına neden olabilir. Aynı zamanda, herbisitlerin kullanımı lekelere neden olabilir. Bilinen zararlardan biri de herbisit kullanımının yaprak kıvrılmasına neden olabilmesidir.

Herbisit Uygulamalarının Faydaları

Herbisit uygulamaları oldukça tercih edilmektedir ve birçok faydası bulunmaktadır. Kısaca bunlardan bahsedecek olursak:

  • Herbisit uygulaması yakma işleminden sonra yabancı ot kontrolünün en ucuz yöntemidir.
  • Herbisit uygulamasında doğru yöntemin seçilmesi doğru sonuçların alınmasını sağlayabilir.
  • Herbisit uygulamasında hedef bölgedeki bitki köklerinden kurutulduğu için beton, asfalt ve dolgu malzemelerinin tahribatını önleyebilir ve yüksek ekonomik yüklerden kurtarabilir.
  • Mekanik yöntemlerin uygulanamadığı pürüzlü, kayalık ve sert yerlere uygulanabilir.
  • Düzenli kullanıldığında bölgedeki tohum ve kök rezervlerini azaltır.
  • İşgücü talebi düşük.
  • Diğer yöntemlerle karşılaştırıldığında daha hızlı sonuç alınabilir.

Herbisitlerin Uygulama Dönemlerine Göre Sınıflandırılması

Herbisit uygulaması kullanım amaçlarına göre farklı zaman ve yerlerde uygulanır. Herbisitler, uygulama yerine göre iki tipe ve uygulama süresine göre üç tipe ayrılır. İstersek kullanacağımız herbisitleri periyotlardan birinde kullanabiliriz ya da bazı herbisitleri birkaç periyotta kullanabilirsiniz.

  • Herbisit yaprağa uygulama: Doğrudan bitkilerin yapraklarına uygulanır. Uygulama için temas etkili herbisitler ve sistemik herbisitler kullanılmalıdır.
  • Ekim veya ekim öncesi uygulama: Çeşit ekimden önce toprağa bol miktarda herbisit uygulanmalıdır. Herbisitlerin çimlenen tohumlar veya ekim organları üzerindeki etkisi temaslı veya sistemik olmalıdır. Bu dönemde kullanılan herbisitlerin çimlenmemiş tohumlara etkisi yoktur ve genellikle tek yıllık, iki yıllık ve yüzeysel yabancı otlarda etkilidir.
  • Çıkış öncesi uygulama: Burada bitki, ekimden veya ekimden sonra, ancak toprak yüzeyine çıkmadan önce uygulanır. Yetiştirilen bitkiler toprak yüzeyine çıkmadıkları için herbisitlerden korunurlar. Burada temas veya sistemik herbisitler kullanın. Buradaki temel amaç, tarımla çürüyen toprak altı organlarının uzaklaştırılmasıdır.
  • Çıkış sonrası uygulama: Bu dönemde genellikle selektif herbisitler ve tam herbisitler uygulanır.

Daha fazlası için İnstagram hesabımızdan bizi takip edin