Daha fazlası için İnstagram hesabımızdan bizi takip edin
Her ne kadar betonarme yapılar arasında nefes alabileceğimiz yeşil alanlara doğru bitkiler seçilip yerleştirilse de bu alanların devamlılığı özenle sağlanacaktır. Tabii ki bahçe bakımı hepimiz için harika bir eğlencedir. Ancak hepinizin bildiği gibi çok çaba gerektirir. Ne yazık ki bugün iyi tasarlanmış bahçelerimizin çoğu sadece bir yıl sürüyor.
Bin bir emekle hazırladığımız bahçelerden yeni yıl için geriye bir şey kalmadı. Bunun temel nedeni kesinlikle bir tasarım veya uygulama hatası değildir. Bunun tek nedeni gerekli bahçe bakımı prosedürlerinin olmamasıdır. Bahçe bakımı yapılırken unutulmaması gereken bir şey var. Fidanlarda yaşayan ve dikkat edilmesi gereken bir organizmadır. Yeni dikilen fidanlar genç ağaçlardır. Bu nedenle uygun özen ve dikkat gerektirir.
Bahçıvanlık tekniklerini biliyorsanız doğru hamlelerde daha az çabayla daha verimli olursunuz. Deneyimli insanlar neye odaklanacaklarını daha iyi bildikleri için bahçeyle uğraşmayı daha kolay bulurlar.
Bahçenizi iyi ve verimli olarak tutabilmek için öncelikle bahçemizi iyi tanımalıyız yani bahçemizdeki her bitkiyi ve toprağın yapısını bilmeliyiz.
Buhar yoluyla su kaybını önlemek için toprak soğukken sulama yapılmalıdır. Çiçekli alanları eşit şekilde nemlendirin. Ayrıca çiçekleri ve bitkileri daima topraktan sulayın yapraklarının su küf vb. İle temas etmesine izin vermeyin. Hastalıktan kaçınacaksınız. Sürekli sulama mümkün değilse otomatik bir sulama sistemi kurmanız gerekir.
Çimlerin en iyi ve en doğal görüntüsünü elde etmek çok sistemli bir çalışma gerektirir. Yeşil bir çim istiyorsanız. Çimlerinizi en sıcak aylarda (26°C) ayda iki kez biçmelisiniz. Şekil verirken sararma olmaması için şekli boyunun 13 ü kadar yapmalısınız. Ayrıca çimleri yılda en az bir kez havalandırın. Havalandırma sırasında alanda her seferinde bir adım ve zemine 10 cm olmak üzere bir sivri uç yapmak yeterli olacaktır.
Her mevsim bahçenize iyi bakmalısınız. Bahçe bakımı mevsimden mevsime değişir. Yaz aylarında bahçe bitkilerinizi güçlendirmeye çalışırken kış aylarında ise bahçe bitkilerinizi solmamaları için beslemeli ve koruma altına almalısınız.
Bahçenize yeni bitkiler dikmek istiyorsanız bilin ki fidan dikmek için en uygun zaman sonbahardır. Sonbaharda bahçenizi kışa hazırlayın ve size soğuk gelen bitkilerin köklerine gübre dökün. Ayrıca bahçenizi ölü yapraklardan temizlemeli ve nemi seven haşerelerden korumalısınız. Bitkilerinizi kıştan önce besin maddeleri ile takviye etmek ve ilaçlamak bitkilerinizin kışı rahatça yaşamasını sağlayacaktır.
Daha fazlası için İnstagram hesabımızdan bizi takip edin