Ankara Peyzaj ve Profesyonel Bahçe Bakım İşleri

Mevsimlik Çiçekler

Daha fazlası için İnstagram hesabımızdan bizi takip edin

Mevsimlik çiçekler, her mevsime özgü bir şekilde yetiştirilebilen bitkilerdir. Yeryüzünde bu zaman dilimine bağlı olarak meydana gelen dört mevsim vardır: İlkbahar, Yaz, Sonbahar ve Kış. Yeryüzünün süsü olan çiçekler ile mevsimler arasında sıkı bir bağ vardır. Çiçeklerin çoğu belirli mevsimlere özgüdür. Bazı çiçekler yıl boyunca bulunsa da değişen mevsim özelliklerinden etkilenen bitkiler de vardır.

İlkbahar Çiçekleri

İlkbahar doğanın uyandığı, yeşil rengin hayatımıza dokunduğu ılık ve keyifli bir mevsimdir. İlkbahar mevsimi yarım kürelere göre farklı zamanlardadır. Kuzey yarım kürede ilkbahar mevsimi Mart - Mayıs ayları arasında, Güney yarım kürede ise Eylül - Kasım ayları arasındadır. Pek çok çiçekli bitki ilkbaharda çiçek açar. Bu nedenle sadece ilkbaharda açan çiçekler, yani Bahar Çiçekleri iki yarım kürede farklı zamanlarda açarlar.

İlkbaharda Açan Çiçekler

Gül, Okaliptüs, Leylak, Nergis, Orkide, Şakayık, Düğün çiçeği, Şefkat Çiçeği, Güzelhatun çiçeği, Taçlı dağ lalesi, Erik çiçeği, Cennet kuşu çiçeği ve Kiraz çiçeği.

Yaz Çiçekleri

Yaz, sıcak ve ılık bir mevsim olarak çiçeklerin büyümesi ve yetişmesi için en elverişli olan mevsimdir. Yaz mevsimi kuzey yarım kürede haziran, temmuz ve ağustos aylarında yaz yaşanırken, güney yarım kürede Aralık - şubat aylarında yaz yaşanır.

Yaz aylarında açan çiçekler şunlardır:

Papatya, Karanfil, Begonya, Lilyum, Ortanca, Sukulent, Sardunya

Sonbahar Çiçekleri

Sonbahar yaz ve kış ayları arasındaki mevsimdir. Bu mevsim güz veya bağbozumu olarak da adlandırılır. Sonbahar, hasat mevsimidir. Sonbahar kuzey yarım kürede Eylül - Kasım ayları arasında, Güney yarım kürede ise Eylül - Kasım ayları arasında düşer. Mahsuller sonbaharda hasat edilir. Bu mevsimde yapraklar rengini değiştirmeye başlar.

Sonbaharda Açan Çiçekler

Kasımpatı, Çuha çiçeği, Kamelya, Akasya, Allium çiçeği, Kuş üvezi ve Zambak.

Kış Çiçekleri

Kış, soğuk havaların mevsimidir. Kuzey yarım kürede mevsim Aralık - Şubat aylarında gerçekleşir. Güney yarım kürede kış Haziran-Ağustos aylarında görülür.

Kışın Açan Çiçekler: Hercai Menekşe, Nergis, Atatürk çiçeği, yılbaşı çiçeği, açelya, sıklamen çiçeği, manolya, kış sümbülü

Daha fazlası için İnstagram hesabımızdan bizi takip edin

 

Mevsimlik Çiçekler