Ankara Peyzaj ve Profesyonel Bahçe Bakım İşleri

Misineli Yabancı Ot Temizliği

Daha fazlası için İnstagram hesabımızdan bizi takip edin

Misineli yabancı ot temizliği kapsamında, misineli çim biçme makineleri tercih edilmektedir. Bu araçlar, sessiz çalışmaları ve hafif olmaları nedeniyle özellikle 800 metre kareden daha küçük alanlar için tercih edilirler. Elektrikli çim biçme makineleri kapsamına çim biçme makinelerinin yanı sıra bir de bıçaklı çim biçme makineleri de bulunmaktadır.

Misineli çim biçme makineleri kesim genişliği dar olan duvar kenarları ve ağaç altlarındaki otların temizliği için kullanılmaktadır. Misineli çim biçme makineleri, diğer çim biçme makinelerinin ulaşamadığı noktalara rahatlıkla ulaşabilir.

Bu nedenle misineli çim biçme makineleri bahçe temizliği için kurtarıcı bir makinedir. 

Misineli Çim Biçme Makineleri Kullanımı

Misineli yabancı ot temizliği, yabani otların ve yüksek çimlerin biçilmesi için yapılmaktadır. Bu makinelerin naylon bir ipi vardır. Naylon ip oldukça avantajlıdır. İpin kopması durumunda ip tekrar uzatılabilmektedir. Bu da çim biçme makinesini uzun ve kullanışlı hale getirmektedir.

Çoğu çimler, biçme makinesiyle kolayca ulaşamayacağınız alanlara bakmanıza izin verdiği için bir ip düzelticiden yararlanılabilir. Bir çit hattı boyunca uzanan bir çim bölümünüz, evin önünde büyüyen çim veya çiminizdeki ağaçlar varsa, bir ip düzeltici manzarayı formda tutmayı çok daha kolay hale getirir.

Bir ip düzeltici ayrıca, narin çiçek yataklarının etrafını dikkatli bir şekilde budayabilirsiniz. Böylece çim biçme makinelerini boğabilecek kalın bir çim veya yabani ot yığınıyla uğraşmamanıza olanak sağlayacaktır.

Misineli çim biçme makineleri, çimler biçilmeden önce kullanılırsa erişimi zor yerlerdeki çimlerin biçilmesini de kolaylaştırmaktadır. Misineli çim biçme makineleri küçük bahçelerde daha çok kullanılmaktadır.

Küçük bahçeleri olan ve büyük çim biçme makinalarının girmediği yerlerde misineli çim biçme makinaları işleri sizler için daha da kolaylaştırmaktadır.

Misineli Çim Biçme Makinalarının Farkları

Misineli çim biçme makinalarının diğer çim biçme makinalarından temel farkları bulunmaktadır. Bu makinaların en temel özelliklerinden birisi bu makinelerde sepet bulunmaması ve çimi biriktirmek yerine sağ sola fırlatmasıdır.

Aynı zamanda bu makinelerde hizalama yapma olanağı yoktur. Bu makineleri kullanan kişiler hizalamayı manuel olarak elle yapmak zorundadır. 

Misineli çim biçme makinalarının bir diğer özelliği ise misina ile çalıştığı için taş ve taş benzeri sert yerlere denk geldiğinde misinanın kopma ihtimali yüksektir. Bu nedenle misineli çim biçme makineleri misinaları kopabilmektedir. Bu yüzden de yeni misinelerin değiştirilip takılması önemlidir.

Daha fazlası için İnstagram hesabımızdan bizi takip edin

 
Misineli Yabancı Ot Temizliği