Ankara Peyzaj ve Profesyonel Bahçe Bakım İşleri

Çit Bitkilerinde Sulama

Daha fazlası için İnstagram hesabımızdan bizi takip edin

Sulama için genel kural, bitkileri haftada birkaç kez sulamak yerine sık sık sulamaktır. Yeni ekilen çitler, çitlerden daha fazla sulama gerektirir ve hava durumunu yansıtmak için sulama programını artırmalı veya azaltmalısınız. Örneğin, hava sıcak ve kuru ise daha sık sulamanız gerekecek, ancak şiddetli yağışlar olursa daha az sulamanız gerekecektir.

Bitkileri sulamak için en iyi zaman sabah veya gecedir, çünkü gündüz sulama suyun bitkilerin köklerine ulaşmadan toprak yüzeyinden buharlaşmasına neden olur. Yaprakları tam güneş ışığında sularsanız yapraklar kavrulur, bu nedenle doğrudan köklere kadar sulamak en iyisidir. Aşırı sulama ile ilgili olarak, farklı korunan bitkilerin farklı toprak türleri için uygun olduğunu hatırlamak önemlidir.

Çit Bitkilerini Sulamada İpucu

Çit bitkilerini sulama için sizlerle birkaç ipucu paylaşmak istiyoruz. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Kök bölgeye odaklanın. Unutmayın, neme ihtiyaç duyan yapraklar değil köklerdir. Yaprakları ıslatmak suyu israf eder ve hastalıkların yayılmasını teşvik eder.
  • Sadece gerektiğinde su verin. Otomatik sulama zamanlayıcısı özellikle kullanışlıdır; sadece hava durumunu izlediğinizden ve yoğun yağış sıklığını azalttığınızdan emin olun. Aşırı su bitkilere çok az zarar verir.
  • Derin ve iyice sulayın. Otlar ve yıllıklar toprağın ilk 6 inç kök salmaktadır; uzun ömürlüler, çalılar ve ağaçlar için ilk 12'dir. Ağır toprakta, suyun 6-12 inç boşalması birkaç saat sürebilir. İlerlemeyi kontrol etmek için parmaklarınızı veya bir kürek kullanın.
  • Sabahları su önemlidir. Eğer yapraklarda nem varsa, bu onlara kuruması için zaman tanıyacaktır. Yapraklar kuruduğunda, bitki hastalıklarının ayak uydurması daha zordur.
  • Her şeyi malç edin. Çünkü malç, akışı azaltır ve toprağın buharlaşmasını yavaşlatır.
  • Doğru araçları kullanın. Kök bölgesinde etkili sulama için püskürtme hortumları yerine dikim hortumları veya daha hassas damlama sulama sistemleri kullanın.

Çit Sulaması Önemi

Çit sulaması oldukça önemli bir konudur. Kullanılan çit bitkilerinin yanı sıra toprak kalitesi, güneş ışığı yoğunluğu ve hava koşulları da önemli rol oynamaktadır. Bazı bitki türlerinin ek sulamaya ihtiyacı yoktur. Sulama sadece sıcak ve kurak dönemlerde önemlidir. Düzenli olarak susuz kalırsanız, diğerleri daha iyi olacaktır. Toprak kalitesi açısından, kumlu topraklardaki çit bitkileri için geçerli olan kural, tınlı topraklardaki bitkilerden daha fazla sulanmalıdır.

Daha fazlası için İnstagram hesabımızdan bizi takip edin

Çit Bitkilerinde Sulama