Ekme çim ve bakımı birçok kişinin ilgi duyduğu bir konudur. Bahçesi olan herkes yemyeşil, bakımlı bir çim ister. Ev en değerli eşyalarla donatılmış olmasına rağmen halısı, perdesi, minderi yoktur, dekorasyonu eksik ve çirkindir. Benzer şekilde, çimsiz bir bahçe, en nadir bitkiler için bile tamamlanmayacaktır. Ayrıca çim, bahçeye dekoratif anlamından daha faydalıdır.
Bakımlı bir çim, bahçe toprağını bir ağ gibi kökleriyle sardığı için özellikle eğimli bahçelerde toprak kaybını önleyebilir. Yağışlı mevsimlerde çamurlu ve kuru hava tozlarını önler. Bahçedeki diğer bitkiler bakım sırasında yabancı ot kontrolünü sağladığı için daha sağlıklı büyür. Bütün gün soluduğunuz çim havayı temizleyebilir. Sıcak yaz aylarında vücuttaki suyu buharlaştıracak ve aynı zamanda bahçenin sıcaklığını birkaç derece düşürerek ferahlık getirecektir. Çim ekimi ve bakımı her aşamada ekstra dikkat ve çaba gerektirir.
Çim ekimi düşük dereceli aylar da yani kış aylarında uygun değildir. Çim erken sonbaharda veya sonbaharda ekilir. Sonbahar ideal bir zamandır. Bu mevsimde ekilen çimler yoğun sıcaktan etkilenmez. Havaların serin olması nedeniyle fazla uzamayacak ve köklerini güçlendirecektir. Yabani otlar tarafından saldırıya uğramaz. Sonbaharda bol yağmur ve sulama var. İlkbahara kadar, ekstra bakım gerektirmeden yetişkin bir çim haline geldi. İlkbaharda toprağı hazırlamak için fazla zaman yoktur. Ani yüksek sıcaklık yeni çimleri rahatsız etti. Sulama ve biçme çok çalışma gerektirir. Yeni ekilen çimlere herbisit püskürtmek risklidir.
Ancak yazın her yere ot tohumları yağar. Taze ekilmiş verimli topraklara yerleşirler. Özellikle yaz bahçelerinde yeni çimler de ezilebilir ve yıpranabilir.
Ekme çim bahçenize uygulanmadan önce, çimin ekileceği yerin hazırlanılması gerekmektedir. Öncelikli olarak bahçenizde herhangi bir inşaat kalıntısı bulunuyorsa bunlar kaldırılmalı ve temizlenmelidir. Bahçenizde istediğiniz kalıcı bitkiler ve ağaçlar, çim ekimi öncesinde ekilmelidir. Genel olarak çim alanın yekpare olması tercih edilir. Çünkü bu onu hem güzel hem de bakımı kolay hale getirir. Bitkiler, ağaçlar ve çimenler sınırda ayrı ayrı dikilir. Geniş çayırların üzerine küçük adacıklar kurarak oraya güller, mevsimlik çiçekler ve fundalık bitkiler ekilebilir.