Ankara Peyzaj ve Profesyonel Bahçe Bakım İşleri

Hümik Fülvik Asit

Daha fazlası için İnstagram hesabımızdan bizi takip edin

Hümik Fülvik Asit

Hümik ve fülvik asitler, toprak ve bitkiler için çok öneme sahip, bitki ve hayvanların doğal çürümleri sonucu meydana gelen faydalı bileşen maddelerdir.

Hümik asitler  “organik yaşam kalıntılarıdır” denebilir. Hümik Aistler alkali çözeltilerde çözülebilen bir çok farklı asitin karşımını ifade etmektedir. Yeryüzü toprak dokusunda, büyük denizlerde, akarsularda doğal yaşamın bir parçası olarak bulunmaktadır.

Hümik Aist moleküler bir yapıyı anımsatır ve bir alt bileşene sahiptir. Bu ise ise Fulvik Asittir. Hümik asit ve fülvik asit birlikte çok fazla mineralleri içerirler. 

Hümik Fülvik Asit Faydaları

Hümik Fülvik asitler toprağa fiziksel, kimyasal ve biyolojik olarak olumlu katkılar sağlamaktadır. Bunun sonucunda bitkilerin sağlıklı gelişimine olumlu etki etmektedirler.

Ayrıca iyi toprak yapısı, toprağa süzme kolaylığı sağlaması, toprağı tamponlaması, toprakta nem tutması gibi faydaları da çok önemlidir.

Toprağın bitkiler açısından faydalı ve kullanışlı halde olması Hümik asitlerin toprakta yüksek miktarda olmasında bağlıdır.

Hümik Fülvik Asitlerin bir diğer önemli faydası ise; tarım ilaçlarının (pestisitlerin) toprakta bulunduğu süreçte toprağa ve çevreye vereceği zararı absorbe etmesidir. Diğer bir deyişle tarım ilaçlarının çevreye ve toprağa olabilecek zararlarının ortadan kaldırılmasıdır.

Hümik Fülvik Asit Kullanımı

Faydalarının çokça bilindiği Hümik Fülvit Asitlerin kullanımında en önemli husus, bitkileri beslemede ana gübre olarak düşünülmemesi gerektiğidir.

Günümüzde organik tarımın tercih ediliyor oluşu, inorganik gübrelerin toprağa ve topraktaki canlılara zarar veriyor olması, ayrıca bu tür inorganik gübrelerin yeraltı kaynaklarını kirletiyor olması Hümik Fülvik Asit kullanımını artırmaktadır. Sadece kimyasal gübrelerin kulanımının mahsül verimini azalttığının gözle görülüyor olması organik gübreye doğru yönelişi hızlandırmaktadır.

Hümik Fülvik Asit Kullanım Şekli

Piyasada bir çok markanın ürettiği Hümik Asit gübreler bulunmaktadır. Ürün çeşidine göre kullanım farklılıkları göstersede çoğunlukla uygulama şekli şöyledir;

Meyve Ağaçlarında Hümik Asit Kullanımı :

Meyve ağaçlarında hasat sonrasında veya kıştan çıkarken ve çiçeklenmeden ortalama 30 gün öncesinde kullanılması önerilmektedir.

Bitkileride Hümik Asit Kullanımı :

Ekim veya dikim öncesinde yada bu süreçlerde kullanılması ve de bitkilerin gelişme dönemindeki çeşitli zamanlarda kullanılması önerilmektedir.

Tohum Uygulamasında Hümik Asit Kullanımı : 

Ekim öncesinde ilgili Hümik Asit’in belirtildiği miktarda sulandırılarak tohumun yüzeyinin kaplaması sağlanır. Bu şekilde tohumların çimlenme ve gelişme oranı artmaktadır.

Çoğunlukla sulama suyuna ilave edilerek kullanılan Hümik Fulvik Asit organik gübreler, kullanılan ürüne göre karışım miktarı değişkenlik göstermektedir. Bu nedenle satın aldığınız Hümik Fülvik Asit Organik Gübre’nin uygulama esaslarına dikkat etmeniz gerekmektedir.

Daha fazlası için İnstagram hesabımızdan bizi takip edin

 

Hümik Fülvik Asit