Ankara Peyzaj ve Profesyonel Bahçe Bakım İşleri

Jüt Serimi

 

Daha fazlası için İnstagram hesabımızdan bizi takip edin

Jüt serimi bahçelerde toprağa, inşaat alanlarına ya da dilenen yerlere gölgelik olarak yapılmaktadır. Jüt örtüleri özellikle peyzaj alanında satış yapılan mağazalarda bulunmaktadır. Dilenirse buralarda jüt örtüsü alınıp jüt serimi yapabilirsiniz. 

Ancak dilerseniz bazı kişilerce jüt serimi yapılmaktadır. Özellikle bahçelerde doğru bir şekilde işlemin gerçekleşmesi önemlidir. Bu sebeple jüt serimi için bununla ilgilenen kişilere ulaşabilir ve işlemi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Jüt Nedir?

Jüt serimi özellikle bahçelerde tabana ya da gölgelik olarak sık sık kullanılmaktadır. Kısaca jüt nedir bahsedecek olursak pamuktan sonra dünyanın en büyük ikinci bitki lifidir. Jüt lifi benzersiz bir altın rengine ve pürüzsüz bir parlaklığa sahiptir.

Dünyadaki bitki liflerinden yapılan en ucuz ipliktir. Jüt doğada %100 geri dönüştürülebilir olduğundan çevre dostudur.

Jütün tekstil endüstrisindeki önemi, çok ince liflerinde yatmaktadır. Ham elyaf çuval ve ambalaj bezi, halı zemin dokumasında, atık elyaf ise iç dekorasyonda kullanılmaktadır.

Yüksek kaliteli ince lifler, giysi ve perdelik kumaş üretimi için doğal ve suni liflerle karıştırılır. Jüt sadece tekstil sektöründe değil, aynı zamanda ambalaj, ayakkabı çantaları, giyim aksesuarları, tarım, inşaat, nakliye, otomobil ve ilaç gibi birçok alanda da kullanılmaktadır.

Jüt Örtüsü Ne İşe Yarar?

Jüt örtüsü birçok işlevde kullanılır. Kimi zaman gölgelik olarak kullanılırken kimi zaman bahçelerde sınır olan yerlerde örtü olarak kullanılır bu sayede mahremiyet sağlanır. Kimi zaman ise bahçelerde jüt taban örtüleri kullanılır ki bunların da birçok işlevi vardır. Şimdi bunlardan bahsedelim:

  • Yabani otları dışarıda tutmak için jüt taban örtüsü oldukça işlevseldir.
  • Zemin çilek ve diğer sebzeler için kullanılır ve toprak ısısını korur.
  • Zemin kaplaması beton üzerine serilerek inşaatta kullanılır.
  • Bahçe taban örtüsü, döşeli olan alanda yabani otları önler.
  • Bitki örtüsü su geçirgendir, ancak çamurlu değildir.
  • Alt kapak, jütün yerleştirildiği alanda silt oluşmasını engeller.
  • Alt örtü toprağın ısısını muhafaza eder.
  • Alt kapakta 20 cm aralıklarla çizgiler vardır ve üzerine fidan koymak hem uygundur hem de kolaydır.
  • Işığı kestiği için jüt örtüsü gölgelik olarak da iyi bir tercihtir.

 

Jüt Serimi