Ankara Peyzaj ve Profesyonel Bahçe Bakım İşleri

Bahçe Bakımı Ne Zaman Yapılmalı?

Daha fazlası için İnstagram hesabımızdan bizi takip edin

Yeşil alanlarda bahçe bakımı doğru bir şekilde yapılmalıdır. Bahçelerin sürekliliğinin sağlanması açısından bakımlarının düzenli bir şekilde yapılması son derece önemlidir. Bunun yanında bahçe işleri ile ilgilenmek insanlar için güzel bir hobidir.

Fakat bahçelerle düzenli bir şekilde ilgilenmek insanları efor sarf etmesine neden olur. Bin bir emekle hazırlanan bahçelerin uzun ömürlü olması açısından bahçe bakımına önem verilmesi son derece önemlidir.

Bahçe bakımından bitkilerinde canlı olduğu ve ilgiye ihtiyaç duyduğu unutulmamalıdır. Toprağa yeni ekilen bitkilerin bir bebek olduğu bilinmelidir. Bu nedenle bu bitkilerin düzenli bir şekilde bakımlarının yapılması ve bu bitkiler ile ilgilenilmesi gerekir.

Bahçe Bakımı Nasıl Yapılır?

Doğru bir şekilde bahçe bakımı yapmak için, kişilerin bilgi birikimine sahip olması gerekir. Küçük bir bahçeye sahip olan kişiler kendi bahçe bakımlarını düzenli bir şekilde yapabilirler. Bunun yanında bahçe bakım kurslarına katılarak da bahçe bakımı ile ilgili bilgi sahibi olmak mümkündür.

Bahçe bakımında püf noktaların bilinmesi de son derece önemlidir. Bu sayede çok fazla çaba sarf etmeden bahçe bakımları yapılabilir.

Doğru bir şekilde bakım işlerinin gerçekleştirilebilmesi için kişilerin bahçelerini iyi tanıması gerekir. Bahçede bulunan bitkilerin ve toprak yapısının bilinmesi büyük önem taşır.

Bunun yanında sulama işleminin de doğru bir şekilde yapılması önemlidir. Toprağın serin olduğu saatlerde sulama işleminin yapılması su kaybının daha az olmasına neden olacaktır. 

Bahçe Bakımında Ağaç Budamanın Önemi

Ağaç budama bahçe bakımı işleminde büyük bir öneme sahiptir. İbreli ağaçlarda budama işlemi yapılmamalıdır. Çiçek ve çalı grubu ağaçlarda şekil vermek amacı ile budama işleminin yapılması gerekir.

Kuru dalların sürekli bir şekilde budanması son derece önemlidir. Çalı ve ağaç gruplarında çiçekler açmış ise çiçek dönemi bitmeden budama işlemi yapılmamalıdır.

Bahçe bakımında bitki köklerinin havalandırılması da son derece önemlidir. Bitki köklerine dokunmadan yaklaşık 8 cm alanların çapalanması son derece önemlidir. Bu sayede gübre ve ilaçlama miktarlarında da azalma olacaktır.

Yumurta kabuklarının ezilerek bitki köklerine serpilmesi kompost etkisi yaratır. Bu sayede toprağın kalsiyum ihtiyacı da sağlanmış olur. 

Daha fazlası için İnstagram hesabımızdan bizi takip edin

 

Bahçe Bakımı Ne Zaman Yapılmalı?