Ankara Peyzaj ve Profesyonel Bahçe Bakım İşleri

Çim Bakımı Ne Zaman Yapılmalı?

Daha fazlası için İnstagram hesabımızdan bizi takip edin

Açık havalarda insanlar çimlerde vakit geçirmeye ilgi duyar. Yeşil çim görüntüleri açık alanların daha güzel görünmesine yardımcı olur.

Çimlerin güzel görünmesi açısından çim bakımı son derece önemlidir. Çim bakımında biçme ve sulama gibi konulara dikkat edilmesi oldukça önemlidir. 

Çim Biçme İşlemi Nasıl Yapılır?

Genel kapsamda çim bakımı yapılırken biçme işlemine dikkat edilmesi gerekir. Çimlerin düzenli bir şekilde kesilmesi büyük önem taşır.

Bu sayede çimler daha kalın yapılı olacaktır. Bu nedenle tek bir seferde kesmek yerine azar azar ve sık sık biçme işleminin yapılması gerekir.

Kurak zamanlarda çimlerin iki hafta aralıklar ile kesilmesi yeterlidir. Yağmur yağdığı dönemlerde ise çimler daha hızlı büyüyeceği için haftada iki defa çim biçme işlemi yapılabilir.

Çim biçme işlemi gerçekleştirilmeden önce bir tırmık ile kuru yaprakların temizlenmesi gerekir. Bu sayede çimler hava alacak ve sağlıklı bir şekilde büyüyecektir.

Çimlerin ıslakken biçilmesi daha zordur. Bu zamanlarda elektrikli çim biçme makinesi kullanmak da tehlikeli olur. Bu nedenle çim biçme işlemine başlamadan önce alanın kuru olmasına özen gösterilmelidir. Çimler 7-8 cm uzunluğa ulaştığı zaman biçme işlemi yapılabilir.

Sıcak havalarda çim biçme işleminin akşamüzeri saatlerinde yapılması önemlidir. Bu işlem yapıldıktan sonra çimlerin sulanması gerekir.

Çim biçme işleminin ardından sulama işlemi yapılmazsa o zaman çimlerde sararma gibi istenmeyen durumlar söz konusu olabilir.

Çimlerin Sulanma İşlemi Nasıl Yapılmalıdır?

Çimlerin sulanma işlemi çim bakımı için önemli bir konudur. Yaz boyunca çimlerin sağlıklı ve yeşil bir görünüme sahip olması açısından sulamaya dikkat edilmesi gerekir. Çimlerin sulanma vakitlerine de dikkat edilmelidir.

Öğle vakitlerinde sulama yapılmamalıdır. Daha çok sabah ya da akşamüzeri gibi saatlerde sulama işlemi yapılmalıdır. 

Çimler ortamın sıcaklığına ve nemine göre farklı sıklıklarda sulanmalıdır. Çimler suya ihtiyaç duydukları zaman mavimsi bir renge bürünürler. Güneş alan alanlarda buharlaşma nedeniyle meydana gelen su kaybının önlenmesi için sulamanın daha sık yapılması gerekir.

Nemin yüksek olduğu yerlerde ise sulama işleminin günde bir defa yapılması önerilir. Çimin çok sulanması ya da susuz kalması zarar görmesine neden olur.

Daha fazlası için İnstagram hesabımızdan bizi takip edin

 

Çim Bakımı Ne Zaman Yapılmalı?